De nieuwe Mitsubishi Eclipse Cross mag er wezen!

U mag weten, mijn hart maakte wel een sprongetje. De Japanners van Mitsubishi maken niet snel een nieuw model. Maar zie nu hier: de nieuwe Mitsubishi Eclipse Cross! En hij mag er wezen…!

Stiekem ben ik wel beetje een Mitsubishi-fanaat. Vooral omdat deze voertuigen trouw zijn aan hun eigenaren, ze laten je niet snel in de kou staan. In alle jaren dat ik zelf Mitsubishi rijd (Colt ‘98, Carisma ‘95, Lancer ‘99, Lancer wagon ‘99 en de Spacewagon ‘97), heb ik nog nooit aan de kant van de weg gestaan. Mijn huidige Mitsubishi Spacewagon van 1997 brengt mij nog altijd iedere ochtend trouw naar Strix Lease Service.

De Mitsubishi Eclipse Cross valt op - zeker in deze kleur rood – en is goed in proporties. Wat echt opvalt, is de achterkant. Daar hebben ze een soort tweede, afgezakte dakspoiler geplaatst zonder echte functie. Hij maakt wel de achterruit erg klein, al is het zicht naar achteren gewoon goed.

Wanneer je instapt, kom je in een ruime, overzichtelijke cabine. Goede stoelen en een hoge zit, altijd fijn met in- en uitstappen. Ik voel mij meteen vertrouwd in de Eclipse en zie me er wel in rijden, mits uitgevoerd met trekhaak. Bij een typische Eclipse-rijder denk ik aan werkmannen en -vrouwen die ook nog wel eens een aanhanger, caravan of trailer moeten trekken.

Eenmaal gestart, merk je waar Mitsubishi echt goed in is. Een mooi lopende motor en een superfijne automaatbak die je moeiteloos en snel naar de gewenste snelheid brengt. Geen haperingen bij de kick down en net zo soepel de achteruit in. Ook het birdview-systeem werkt feilloos. Met camera’tjes in onder meer de zijspiegels, zie je op de display perfect waar je allemaal langs stuurt.

Ik heb bij Strix al in veel auto’s gereden, maar privé rijd ik dus een oldy. Dan zijn alle moderne, technische functies die heden ten dage niet meer weg te denken zijn toch wel weer een fijne verwennerij. Denk aan: airco, cruise control, achteruitrijcamera, een media systeem met bluetooth en carkit.

Oh, maar waar is die navigatie? Gewoon een druk op de knop en dan kan je je adres invullen, toch? Neen, die zit er niet op. Dit kan wel via je telefoon, met Apple én Android. Ik moest daar even aan wennen, maar eigenlijk is ook dat kinderspel en ik werd al gauw de juiste kant op genavigeerd.

Al met al heb ik een heerlijk weekend gehad met de Mitsubishi Eclipse Cross. Ik heb veel kilometers gemaakt, vooral op kleine stukjes. De tank ging hierbij harder leeg dan ik verwacht had, maar verder mag deze nieuwe Japanner er dus zeker wezen!

Meer weten over de Mitsubishi Eclipse Cross? Joyce van der Kamp vertelt er graag meer over, bel haar gerust via 088 554 3938.
Klik hier voor meer informatie over uitvoeringen en leasetarieven van de Mitsubishi Eclipse Cross.

eclipse-joyce

<< terug naar het nieuwsoverzicht | nieuwsarchief

Afbeeldingen

1-mitsubishi-eclipse-cross-genomineerd-voor-gouden-stuurwiel 2-mitsubishi-eclipse-cross-genomineerd-voor-gouden-stuurwiel 3-mitsubishi-eclipse-cross-genomineerd-voor-gouden-stuurwiel 4-mitsubishi-eclipse-cross-genomineerd-voor-gouden-stuurwiel 5-mitsubishi-eclipse-cross-genomineerd-voor-gouden-stuurwiel