MINI: You love it, or you hate it...

Het mooie van MINI is… dat iedereen daar zo zijn eigen mening over heeft. Van ’gaaf ontwerp’ tot ‘veel te klein’. En van “wel erg prijzig’ tot ‘de ideale kart op de openbare weg.’
You love it, or you hate it… Merel Toby en Rainel van der Weerd behoren tot die eerste groep en we stuurden hen op pad voor een dubbeltest met MINI’s 5-deurs en Clubman-uitvoering.

Vooroordeel:
Merel: “Zeer positief, ik heb namelijk een BMW/MINI-hart. Niet voor niets heb ik mijn afstuderen bij een BMW-dealer volbracht. Neemt niet weg dat dit een fantastische leuke auto is! En ja, ik krijg van meerdere kanten te horen: hij staat je goed!
Rainel: ”Ik stap ook met positieve verwachtingen in. Ik heb zelf al twee MINI’s gehad en ook mijn schoonmoeder rijdt erin, ik ben dus een ervaren testcoureur.”

Rijplezier:
Rainel: “Zodra je het gaspedaal intrapt, merk je wat voor power de Clubman in zijn mars heeft. Hij valt duidelijk onder de BWM-paraplu. Alles aan deze auto ademt kracht, van het stuur tot aan de remmen.”
Merel: ”Dit rijdt heerlijk. De MINI is stil, trekt snel op, er zitten comfortabele stoelen in, ik word hier toch echt heel erg blij van. De auto is van binnen ook heel mooi afgewerkt. Het is verfijnd en de auto smoelt. Ik zit hier met een grote glimlach in en die zou met een Cooper S-uitvoering alleen nog maar groter worden”.

Familieauto:
Merel: “Mijn neefje en nichtje, 6 en 4 jaar, zijn ook al MINI-minded en zij merkten de auto meteen op. ‘Cool Merel! Heb jij een nieuwe MINI?!’ Al viel zelfs mijn neefje de kleine achterdeuren op. Ja, die zijn niet zo groot, maar voldoende, met een 5-deurs hoeft er in elk geval niemand meer de auto in- en uit te kruipen. Qua ruimte achterin blijft het natuurlijk wel een beetje mini.”
Rainel: “De Clubman biedt wel echt meer ruimte dan je van buiten verwacht en dan ik gewend was in mij eigen MINI’s. Twee kinderzitjes gaan met gemak achterin en de achterbak is ruim genoeg om ook de kinderwagen mee te nemen.”

Minpuntjes:
Rainel: “Niet. Ik zou zelf hooguit een andere kleur uitkiezen, haha.”
Merel: “Aan de kleine ramen moest ik toch wel erg wennen. Als je vooraan bij het stoplicht staat, ben je af en toe echt op zoek naar de ‘verstoplichten’….”.

Eindoordeel:
Rainel: “De Clubman is een stoere, robuuste auto. Mannelijke en sportief. Van buiten, maar zeker ook van binnen. De led-verlichtingen geven je een speels gevoel alsof je in een ruimteschip zit. Deze auto is zeker een aanrader!”
Merel: “Ja! Het liefst ruil ik mijn huidige Clio gelijk in, welke vrouw wil er nou niet in een MINI rijden én gezien worden?!”

 
Meer weten? Merel (088-5543967) en Rainel (088-5543936) vertellen je graag meer over de zonnige kanten van MINI.
Klik hier voor meer informatie over uitvoeringen en leasetarieven van MINI.

 

Mini Rainel

<< terug naar het nieuwsoverzicht | nieuwsarchief

Afbeeldingen

Twee keer MINI Cockpit Screen