Alfa Romeo Giulia – “Passie zonder Italiaanse omslachtigheid”

Commercieel adviseur en Alfa-adept Friso Stoffers reed voor u in de nieuwe Alfa Romeo Giulia en plaatst deze Italiaan meteen met stip bovenaan zijn verlanglijstje:
 

"Als fervent liefhebber van Italiaanse auto’s - na een Lancia en Abarth rijd ik nu mijn 2e Alfa – stapte ik voor enkele proefritten in de nieuwe Alfa Romeo Giulia. Helemaal objectief ben ik dus niet, al zou ik prima kunnen vertellen over het uitstekende weggedrag, de afwerking - voor een Alfa Romeo heel netjes - en de uitrusting van de auto.

Maar daar gaat het natuurlijk helemaal niet om bij een Alfa Romeo. Een Alfa rijd je voor het design, de sportiviteit en vooral om iedere dag met een glimlach in de auto te stappen! Ik word niet blij van een afwerking waarbij alles naadloos op elkaar aansluit. Ik word blij van een auto die met passie is gemaakt is en ook zo rijdt.

Lukt dat bij deze nieuwe Giulia? Bij mij in ieder geval wel. De dashboardverlichting die even als een kloppend hart knippert, de uitslaande meters, typisch Alfa! Wellicht heeft-ie wat weg van de BMW 3-serie, maar zeg eens eerlijk: hoe vaak komt het voor dat je met een nieuwe auto onderweg duimpjes omhoog krijgt en mensen naast je komen rijden om de auto te bekijken? Dat gebeurt je toch minder snel in die BMW of een Audi A4…

En natuurlijk is Alfa teruggekeerd naar achterwielaandrijving, zoals het hoort. Het sturen gaat heel direct en alles werkt soepel en licht, anders dan bij de Giulietta die ik zelf rijd. Van binnen is de auto strak met een mooi groot scherm voor navigatie, zo makkelijk te bedienen dat ik eigenlijk een beetje de Italiaanse omslachtigheid mis.

Geen enkel punt van kritiek dan? Nou vooruit, de zitting van de stoel mag iets meer steun geven en de dieselmotor is wat rauw bij hogere toerentallen. En voor sommige mensen misschien verontrustend, bij de derde rit gingen na het starten zo ongeveer alle waarschuwingslampen aan in verband met niet werkende veiligheidssystemen. Geen ABS, Tractiecontrole, ESP, noodremassistentie en ga zo maar door.

Als Alfa-rijder niets om van te schrikken. Je hebt dit soort systemen toch niet echt nodig en even opnieuw starten en het is opgelost! Voor mij staat de Giulia in ieder geval op het lijstje als ik over een paar jaar mijn huidige Alfa vervang."


Meer weten over de nieuwe Giulia? Friso vertelt er graag over, bel hem gerust via 088 554 3942.
Klik hier voor meer informatie over uitvoeringen en leasetarieven van de Alfa Romeo Giulia.

  

strix-lease-service-alfa-giulia

<< terug naar het nieuwsoverzicht | nieuwsarchief