BMW X2: een op maat gesneden Lederhose!

Door de jaren heen heb ik al heel wat auto’s mogen rijden, vanuit alle windstreken en landen. Amerikaans (of was dat stiekem Aziatisch?), maar ook diverse Europese merken. Sinds vorig jaar ben ik aanbeland bij het Zuid-Duitse BMW. De oer-degelijke 225 XE is mij ten deel gevallen en die uitvoering komt voor het doorgaans toch sportieve merk het meest in de richting van een gereserveerde gezinsbak. Alle boodschappen kunnen erin en de voetbaltassen van het elftal van mijn zoontje passen probleemloos.

Toch ging ik natuurlijk graag op onderzoek uit in de nieuwe X2. Zo af en toe is het namelijk best fijn om eens te sturen in een iets sportiever model. Optisch is dat met de nieuwe X2 zeker het geval. Hij is anders dan zijn broertjes, met een agressieve grill en brutale lijn. Ook het merkembleem aan de zijkanten, maakt ‘m net even anders.

Het interieur voelt en oogt vertrouwd, dat ben ik inmiddels gewend, maar het grootste verschil komt als ik instap. Zodra ik plaatsneem achter het stuur, voelt het alsof je in een Italiaans maatpak wordt gesneden, of in dit geval: een strakke Lederhose!
Je bent als het ware één met de auto en dat is direct een groot verschil met mijn eigen vertrouwende beemertje, waarin ik toch altijd even een keertje of twee, drie heen en weer moet schuiven om “mijn zit” te vinden.

Als ik de weg op ga, merk ik direct dat het BMW-gevoel er is. Alles is vertrouwd, maar toch met een bijzonder randje. De rijervaring is uitstekend. De wegligging fenomenaal, de auto is strak sturend en gaat venijnig door het verkeer. De echte test voor mij persoonlijk is de cruise control, omdat ik die in mij eigen auto eerlijk gezegd niet heel ‘intelligent’ vindt reageren.

Het hele veiligheidsaspect is mij uiteraard duidelijk, maar voor het lekkere doorstromen is de cruise control in mijn 225 net iets te voorzichtig. Ik heb zeker de indruk dat er met deze nieuwe X2 een stapje in de goede richting is gezet.

Al met al is de BMW X2 een prima auto in deze prijsklasse. Als ik deze X2 mag vergelijken met andere goede Beierse gebruiken, dan is de X2 de gezellige zaterdag tijdens het Oktoberfest, iets waar je geen spijt van zal krijgen!

Meer weten over de BMW X2? Eelco Postma vertelt er graag meer over, bel hem gerust via 088 554 3906.
Klik hier voor meer informatie over uitvoeringen en leasetarieven van de BMW X2.

eelco-1

<< terug naar het nieuwsoverzicht | nieuwsarchief